Het werk van Gra Rueb, zoals dat is verzameld op de site, krijgt een plek in een boek. Dat betekent dat haar penningen en plaquettes, haar borst- en standbeelden, haar dierplastieken in brons en keramiek, het decoratief werk, de monumenten en haar tekeningen erin zijn opgenomen. Een boek van ruim 360 pagina’s.
Daarin is er ook een overzicht van tentoonstellingen waar werk van haar heeft gestaan en een lijst van geschreven bronnen zoals boeken en periodieken opgenomen.

 

Maar er is meer, namelijk een schriftje met een ABC ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag, gemaakt door medekunstenaars, gezien de pentekeningen op de omslag en de titelpagina. In dat schriftje worden veel werken (vaak alfabetisch, daar is het een ABC-tje voor) besproken. Dit hoofdstuk is het enige in kleur. De rest is zwart/wit. Bij veel werk speelt kleur geen rol omdat ze veel met Japanszwarte patina heeft gewerkt. Gaandeweg het boek komt er een meer chronologische volgorde. Om de overvloed van werk te ervaren is dit niet echt nodig.

 

Klik hier om het boek-in-wording met een inleiding, die u nu eens niet als laatste maar als eerste kunt lezen. Besloten wordt met wat eigenlijk het belangrijkste is om werk in het boek terug te vinden, namelijk het “overzicht van besproken werken en personen” met de meer technische details. Dat werkt nu nog niet, want in de tekst staan nog geen pagina-verwijzingen (p***), want die worden gemaakt als de tekst is geredigeerd en de vormgever haar werk heeft gedaan.

 

Een boek schrijven is al een klus op zich, een boek uitgeven een nog grotere, omdat ik dan op een markt terecht kom waar ik geen weet van heb. Mijn idee is een boek met een oplage van 500 in eigen beheer uit te geven met een prijs van tussen de 50 en 60 euro, dat is afhankelijk of ik sponsoren kan vinden, die een prijsverlaging mogelijk zou maken. Een alternatief is een oplage van 300 exemplaren. De vraag is dan ook of er belangstelling is en zo ja hoe groot. Ik wil een voorintekenlijst maken (en indien gewenst ook in het boek opnemen). Als u belangstelling heeft, laat het me dan alsjeblieft door een bericht te sturen naar hansrueb@grarueb.nl

 

Ik hoop dat u hiermee een indruk heeft gekregen van het boek over Gra Rueb en het plan voor een papieren uitgave ervan en ik hoop natuurlijk op een positieve respons.

 

Met vriendelijke groet,

Hans Rueb
Stolwijk, augustus 2021

 

 

terug naar de website...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar de website...